Veckans meny

Vecka 11&12

underline

Kära öbor!
På grund av att våra inköpspriser har gått upp orimligt mycket under hösten har vi blivit tvingade att minska vår meny så att en person i köket kan leverera maten med den kvalité vi vill göra här på anrika Quarti.
Vi kommer att sluta med kvällens husman men för att kompensera detta så kommer vi att byta meny varannan vecka så att ni alltid hittar något nytt på menyn.
Vi vill gå emot trenden att bara höja priserna ut mot gästerna och kommer att leta aktivt efter bra priser inför varje menybyte för att kunna leverera en prisvärd meny.
Vi kommer att fortsätta med bordsservering då vi fortfarande är en kvarterskrog men vi kommer att minska ner antalet sittplatser så att vi hinner att ta hand om er på bästa möjliga sätt med lägre personalkostnader.
Vi kommer även att behöva debitera ett självkostnadspris för brödet vid servering på plats då vi inte längre har råd att bjuda på detta.
Vi har en pandemi bakom oss och nuvarande situation med elpriser och höjda råvarukostnader gör att vi måste anpassa oss om vi ska finnas kvar.
Vår ambition är att vi ska kunna växa tillbaka i kostymen när denna period av orolig världsekonomi är bakom oss.
Stort tack på förhand för visat stöd och förståelse!

Meny vecka 11 & 12

Förrätter
Brödservering per person 10
Hembakat mjukt bröd, surdegsknäckebröd från Solmarka gårdsbageri och smör toppat med flingsalt

Svamptoast 175/245
Gräddstekt ostronskivling serveras med salladslök, persilja och parmesan

Charktallrik 175/245
Tre utvalda charkuterier serveras med comtéost och kronärtskockstapenade

Huvudrätter
Ugnsbakad spetskål 235
Serveras med svampbuljong, kronärtskockstapenade, koriander och semitorkade tomater

Krämig kycklingpasta 245
Serveras med svamp, persilja, chili, parmesan och tryffelolja

Bouillabaisse 285
Tomatbaserad fiskgryta med torsk, sej, lax, och blåmusslor serveras med kokt potatis, aioli, krutonger och citron

Högrevsburgare Lagom/Double up 210/270
Serveras med pommes frites, rökbakad oxbringa, cheddarost, Quartidressing, sallad, tomat, syltad lök och saltgurka

Grillad flap steak 315
Serveras med potatisgratäng, rödvinssås samt tomat- och löksallad

Efterrätter
Klassisk chokladtryffel 35
Gjord på mellanmörk choklad och toppas med havssalt

Två kulor citronsorbet 65
Serveras med färska bär

Hallon- och passionsfruktscheesecake 95
Bottenlager på mellanmörk choklad, mellanlager med vit choklad och färskost samt en syrlig hallon- och passionsfruktstopping