Veckans meny
Vecka 46 & 47
underline
Kära öbor!
På grund av att våra inköpspriser har gått upp orimligt mycket under det senaste året har vi blivit tvingade att minska vår meny så att en person i köket kan leverera maten med den kvalité vi vill göra här på anrika Quarti.
Vi kommer att sluta med kvällens husman men för att kompensera detta så kommer vi att byta meny varannan vecka så att ni alltid hittar något nytt på menyn.
Vi vill gå emot trenden att bara höja priserna ut mot gästerna och kommer att leta aktivt efter bra priser inför varje menybyte för att kunna leverera en prisvärd meny.
Vi kommer att fortsätta med bordsservering då vi fortfarande är en kvarterskrog men vi kommer att minska ner antalet sittplatser så att vi hinner att ta hand om er på bästa möjliga sätt med lägre personalkostnader.
Vi kommer även att behöva debitera ett självkostnadspris för brödet vid servering på plats då vi inte längre har råd att bjuda på detta.
Vi har en pandemi bakom oss och nuvarande situation med elpriser och höjda råvarukostnader gör att vi måste anpassa oss om vi ska finnas kvar.
Vår ambition är att vi ska kunna växa tillbaka i kostymen när denna period av orolig världsekonomi är bakom oss.
Stort tack på förhand för visat stöd och förståelse!
Meny vecka 46 & 47
Förrätter
Brödservering per person 10
Hembakat mjukt bröd, surdegsknäckebröd från Solmarka gårdsbageri och smör toppat med flingsalt
Krämig tomatsoppa 150
Slät tomatsoppa smaksatt med gin och örter serverar med örtkrutonger och smetana
Tonfiskceviche 185/295
Yuzu, apelsin- och grapefruktmarinerad tonfisk serveras i krustader med rödlök, avokado, koriander, lime och krispig juliennetortilla
Hel portion serveras med pommes frites
Skagenröra på mörkt hembakat sirapsbröd 100/185/285
Serveras toppad med rödlök och citron
Storlek S/M/L
Charkuteritallrik 175/275
Tre utvalda charkuterier serveras med husets ost, cornichons och kronärtskockstapenade
Huvudrätter
Halloumiburgare 245
Serveras i grillat briochebröd med pommes frites, paprikarelish, tryffelmajonnäs, saltgurka, syltad lök, romansallad och tomat
Honungsglacerad torskrygg 325
Serveras med kokt potatis, vitvinssås, blomkålspuré, picklad blomkål, sikrom och citron
Quartis Carbonara 275
Bacon, fläsksida och prosciutto serveras i krämig pastasås med casareccepasta och parmesan
Grillad iberico abanico belotta 295
Serveras med sötpotatispuré, asiatisk BBQ sås, grön sparris och karamelliserad lök
Högrevsburgare Lagom/Double up 225/295
Serveras med pommes frites, rökbakad oxbringa, cheddarost, Quartidressing, sallad, tomat, syltad lök och saltgurka
Pepparbiff 250gr 365
Grillad biff med kappa serveras med pommes frites, rosé- och grönpepparsås, schalottenlök och haricot verts
Efterrätter
Klassisk chokladtryffel 35
Gjord på mellanmörk choklad och toppas med havssalt
Två kulor citronsorbet 65
Serveras med färska bär
Crème brûlée 110
En av de mest klassiska franska desserterna med anor från 1691
OBS! Går ej att beställa som avhämtning
Passionsfruktscheesecake 95
Bottenlager på mellanmörk choklad, mellanlager med vit choklad och färskost samt en syrlig passionsfruktstopping